De ongeschreven regels van Instagram


Wat doe je wel en niet verstandig aan als je Instagram gebruikt? RTL Nieuws stelde vijf spelregels op voor (volwassen) gebruikers. Zijn die regels waar je vooral op moet letten?

Bron

Woordenschat
de wetmatigheid - ongeschreven regels - het algoritme - koters - het gros

Leerdoel
Ik kan de spelregels in het artikel samenvatten.

Opdracht 1 - Vlog
Maak met je telefoon een vlog waarin je de vijf spelregels in het artikel bespreekt. Je mag ze aanvullen met andere spelregels die je ook belangrijk vindt. Wissel na het maken van het vlog tefeloons uit met een klasgenoot. Bekijk de vlogs van elkaar en geef daarna feedback over de uitleg over de spelregels uit het artikel.

Opdracht 2 - Emoticons
Werk bij de volgende op[dracht samen met een klasgenoot. Je vat allebei apart van elkaar elke spelregel in het artikel samen in een Whatsappbericht dat bestaat uit 3-5 emoticons (zonder tekst). Verstuur de samengevatte spelregels daarna in willekeurige volgorde naar elkaar en probeer te ontdekken welke spelregel je in elk bericht te zien krijgt. Bespreek als je allebei klaar bent kort de juiste oplossing.

Opdracht 3 - Istagrambericht
Maak een Instagrambericht waarin je kort en krachtig de belangrijkste spelregels voor Instamgram laat weten. Gebruik de vijfspelregels in het artikel, aangevuld met andere spelregels die je ook belangrijk vindt.