Over MNMweek


Vanaf 2014 gaf ik op mijn school mijn lessen Nederlands en levensbeschouwing door gebruik te maken van dit blog. Ik maakte al een tijd veel gebruik van het nieuws in mijn lessen en besloot de lessen voor mijn leerlingen online te publiceren. Op die manier konden ze er wanneer ze wilden mee aan het werk. Bovendien bood ik met het blog een brede nieuwsselectie zodat de leerlingen regelmatig ook zelf een keuze konden maken.

Naast mijn eigen leerlingen bleken verschillende andere scholen ook gebruik te maken van het blog. Bij Nederlands, mentorlessen en lessen van de zaakvakken in het voortgezet onderwijs en in het mbo bij Nederlands en burgerschap. Naast scholen in Nederland is er ook een aantal Nederlandse scholen in het buitenland dat het blog gebruikt.

De naam van het blog MNMweek staat overigens voor Mens & Natuur en (Mens &) Maatschappij. In mijn laatste school combineerden we Nederlands en de vakken van die twee leergebieden heel sterk. De opzet van het blog is om de gehele week actuele nieuwsonderwerpen aan te bieden. Op vrijdagmorgen vind je al de titels van de komende week. 

In 2019 ben ik bij een pabo gaan werken als lerarenopleider en vakdocent levensbeschouwing. Ik heb besloten het blog voort te zetten omdat ik in mijn eigen lessen (onderwijsontwerp) regelmatig gebruik maak van het nieuws en omdat het blog nog dagelijks in veel scholen wordt ingezet.

Mocht je naar aanleiding van lessen op dit blog vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact op met een bericht via  Linkedin. Feedback en nieuwssuggesties zijn altijd welkom! Vraag ook gerust alvast om een aangekondigde les, als je die al eerder wilt inzetten!

Hartelijke groet,

Pieter Snel