Liesbeth heeft haar werkvormen beschreven in verschillende artikelen. Hier zijn vier van haar methodes, waarvoor je alleen een (nieuws)foto nodig hebt die een verhaal vertelt:
๐ญ - ๐ฆ๐ฒ๐ฒ - ๐ง๐ต๐ถ๐ป๐ธ - ๐ช๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ๐ฟ
Bekijk en beschrijf achtereenvolgens wat je ziet, wat je denkt en wat je je afvraagt.
๐ฎ - ๐ฆ๐๐ฒ๐ฝ ๐ถ๐ป๐๐ถ๐ฑ๐ฒ
Kies een foto waarop een persoon is afgebeeld. Schrijf een tekst vanuit deze persoon waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen.
Wat kan deze persoon zien en voelen?
Wat zou deze persoon denken?
Wat zou belangrijk zijn voor deze persoon?
๐ฏ - ๐๐ผ๐ผ๐ธ ๐๐ฒ๐ป ๐๐ถ๐บ๐ฒ๐ ๐๐๐ผ
Kijk gedurende minstens 60 seconden naar de foto. Maak twee kolommen. Noteer in de linker kolom 10 woorden/zinnen die een aspect van de foto beschrijven. Kijk daarna opnieuw naar de foto en probeer nieuwe elementen te ontdekken. Voeg in de rechterkolom nog 10 woorden/zinnen aan jouw lijst toe.
๐ฐ - ๐ช๐ต๐ฎ๐ ๐บ๐ฎ๐ธ๐ฒ๐ ๐๐ผ๐ ๐๐ฎ๐ ๐๐ต๐ฎ๐?
Bekijk de foto en beantwoord de volgende twee vragen: Wat gebeurt er op de foto? & Wat zie je op de foto waardoor je dit zegt?
De werkvormen zijn ontleend aan het artikel Een lesje Slow Looking: drie bedoelingen van onderwijs komen samen in 30 minuten.
๐ช๐ถ๐น ๐ท๐ฒ ๐บ๐ฒ๐ฒ๐ฟ ๐๐ฒ๐๐ฒ๐ป ๐ผ๐๐ฒ๐ฟ ๐๐น๐ผ๐ ๐น๐ผ๐ผ๐ธ๐ถ๐ป๐ด ๐ฒ๐ป ๐ต๐ผ๐ฒ ๐ท๐ฒ ๐ฑ๐ถ๐ ๐ถ๐ป ๐ท๐ฒ ๐ธ๐น๐ฎ๐ ๐ธ๐๐ป๐ ๐๐ผ๐ฒ๐ฝ๐ฎ๐๐๐ฒ๐ป? Lees dan deze blogs over en van Liesbeth:
- Nivoz | Een lesje Slow Looking: drie bedoelingen van onderwijs komen samen in 30 minuten
- Didactief | Executieve functies verbeteren met Slow Looking
- Versterk burgerschap in de klas met fotoproject - Leraar24
- Versterk burgerschap in de klas met fotoproject - Leraar24
Met toestemming overgenomen van VDLG