Zomer: Geen broodje aap, maar echt waar


Voor de laatste twee weken van het schooljaar verzamelen we veel zomers nieuws op MNMweek. Dit is de eerste post.

Een Italiaanse delicatesse is zoetjesaan bekender aan het worden in ons land. Een broodje ijs of brioche con gelato. Lees er meer over in de artikelen Brioche met ijs is dé Italiaanse traktatie die je moet proberenNu ook in Amsterdam: ontbijten met een broodje ijs en Geen broodje aap: broodje ijs te koop in Utrecht.

Woordenschat
▢ Siciliaans
▢ de noviteit
▢ de brioche

Leerdoel
▢ Ik bespreek de belangrijkste feiten en meningen over het broodje ijs.

Opdracht

A Affiche
Maak voor een ijszaak die de broodjes wil gaan verkopen een affiche. Leg op het affiche uit waaraan een broodje ijs moet voldoen en hoe het moet worden geserveerd. Activeer winkelpubliek om zo´n broodje te kopen. Kenmerken van het broodje ijs vind je in de drie bronnen.

B Infographic
De drie bronnen vertellen je tussen de regels door wat historische en culinaire feiten en meningen over een broodje ijs. Selecteer de belangrijkste en maak een infographic over deze nieuwe trend. Let in de infographic goed op het samenspel van tekst (info) en beeld (graphic).

C Vlog
Stel het nieuwste ijsje van Nederland voor in een vlog van enkele minuten. Verwerk de belangrijkste feiten en meningen over het broodje ijs in je video.