Marsverkenningen bijna van start


De aarde gaat van zich laten horen in de buurt van Mars. Binnenkort landen starten liefst drie missies die kennis over Mars gaan verzamelen. De geschiedenis, de samenstelling, leven dat er mogelijk ooit was, wat wij op aarde kunnen leren van de planeet - alles wat voor ons bestaan relevant is, wordt onderzocht.

Bron
De Volkskrant
Drukte op Mars: liefst drie missies arriveren deze maand bij de rode planeet

Woordenschat
de missie - behelzen - de climax - de atmosfeer - het molecuul - waterstof - de ambitie - het prestige - interplanetair - onverkend - chemische - geologische - in kaart brengen - het millennium

Leerdoel
Ik kan de ambities van de drie Marsmissies toelichten.

Opdracht 1 - Journaal
Je krijgt een halve minuut in het journaal. Wat ga je vertellen om kijkers te informeren over alle belangrijke zaken over de drie aankomende Marsverkenningen. Schrijf de tekst die gaat vertellen of maak een video waarin je verslag doet. Denk aan de beschikbare tijd!

Opdracht 2 - Poster
Maak een poster waarop je belangrijke overeenkomsten verschillen tussen de drie Marsmissies in kaart brengt.

Opdracht 3 - Whatsapp
Lees de tekst en vorm een daarna een groepje van 2 á 3 leerlingen. Vat de tekst samen via Whatsapp. Doe dat eerst ééń minuut door alleen emoticons te gebruiken. Doe dat daarna door alleen tekst te gebruiken. Lever daarna als groep een samenvatting van vijf zinnen in, waarin je tekst uit de Whatsappsamenvatting mag gebruiken. Gebruik in deze samenvatting geen emoticons.