Zonder ook maar één bezoek een nieuwe school kiezenMisschien lever je zelf wel eens een bijdrage aan een open dag van je school. Dit jaar is dat allemaal anders. Mogelijk nieuwe leerlingen maken vanuit huis kennis met middelbare scholen. Maar kun je zo wel echt goed sfeer proeven en weten waaruit je kunt kiezen?

Bron
NOS
Middelbare school kiezen vanaf een beeldscherm: 'Lastig om sfeer over te brengen'

Woordenschat
het hemd van het lijf vragen - het alternatief - de voorlichting - de reuring - de initiatieven

Leerdoel
Ik kan de beperkingen van online kiezen benoemen.

Opdracht 1 - Kansen en beperkingen
Maak twee kolommen. Schrijf in de eerste kolom kansen, in de tweede kolom beperkingen van leerlingen online laten kennismaken met je school. Bedenk bij de beperkingen hoe je ze zou kunnen verminderen of wegnemen. Vul de kansen en de beperkingen in de tekst aan met kansen en beperkingen die je zelf kunt bedenken.

Opdracht 2 - Flyer
Ontwerp een flyer waarop je leerlingen van groep 8 tips geeft hoe ze online toch zo goed mogelijk sfeer kunnen proeven en veel te weten kunnen komen over de scholen waar ze misschien wel naar toe willen gaan. Zorg voor een handzame flyer, formaat A5 of A6, die de leerlingen bij de hand kunnen houden als ze online op schoolbezoek gaan.

Opdracht 3 - PR
Lees de tekst en denk na over wat nog meer mogelijk zou zijn om groep 8-leerlingen op afstand te laten kennismaken met een school. Maak daarna een groep van 3 á 4 leerlingen. Werk samen een alternatieve manier van kennismaken uit, waarvan je zeker weet dat die groep 8-leerlingen aanspreekt. Vertel jullie plannen in een korte tekst, op een poster of in een vlog.