Vakantiegroeten uit... ?


Langzaam maar zeker gaat er een streep door de zomervakantie zoals we die kennen. Naar het land van je keuze afreizen, is geen optie. Hooguit kunnen we beperkt op vakantie. Verschillende media schreven over wat we kunnen verwachten. Zie bijvoorbeeld RTL Nieuws 'Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel' en Het Parool Vakantieplannen? Zo staat het toerisme ervoor in EU-landen.

Woordenschat
▢ het protocol
▢ de restrictie
▢ het risicoprofiel
▢ de reisbubbel

Leerdoel 
▢ Ik kan de restricties en de mogelijkheden noemen die nu gelden voor vakantiereizen

Opdracht

A Bericht van een reisorganisatie
Stel, een reisorganisatie wil op basis van dit laatste nieuws een bericht op de website plaatsen. Jij krijgt de opdracht een kort bericht te schrijven waarin je uitlegt wat nu bekend is. 

B Veelgestelde vragen 
Stel, een reisorganisatie wil bezoekers van de website informeren over dit onderwerp. Jij krijgt de opdracht een aantal veelgestelde vragen + antwoorden op de website te zetten. Vat de relevante informatie in de tekst samen in een aantal veelgestelde vragen voor de website.

C Reportage
Maak een video waarin je vertelt over de (on)mogelijkheden tijdens de komende zomervakantie. Maak voor extra informatie gebruik van meerdere bronnen. Zorg dat je het nieuws op een boeiende en informatieve manier brengt.