Corona dreunt na in het brein


Onderzoekers hebben door hersenonderzoek vastgesteld dat het coronavirus grote schade kan aanrichten in de hersenen. Veel klachten die lang aanhielden na besmetting en herstel kunnen door het onderzoek beter worden verklaard.

Bron

Woordenschat
afweercellen - immuun - gemunt hebben - het eiwit - de neuroloog - de patholoog - de hersenbloeding

Leerdoel

Opdracht 1 - Placematsamenvatting
Je vormt een viertal en deelt een A4 in vier stukken. Laat in het midden van het A4 een vijfde vak vrij. In de vier vakken vatten jullie kort de inhoud van een bron samen. Daarna maken jullie in het vijfde vak een gezamenlijke samenvatting.

Opdracht 2 - Mindmap
Maak een mindmap over de inhoud van de tekst en de video. Bekijk eerst online een aantal voorbeelden. Houd goed rekening met de kenmerken van een mindmap (tekst, beeld, kleuren, verbanden).

Opdracht 3 - Gedachteballonnen
Je schrijft bij de tekst en de video in totaal minimaal zes gedachteballonnen. Je kan in de ballonnen vragen stellen, een idee noteren dat je kreeg naar aanleiding van de tekst en de video of een standpunt in de tekst en de video waar je het wel/niet mee eens bent. Vertel daarna aan een klasgenoot welke ballonnen je maakte en leg uit waar het tekst- of videogedeelte over gaat waar ze bij horen.