Opzienbarende kunst


Onlangs was er tot tweemaal opvallende kunst in het nieuws. Kunstenaars die een statement wilden maken en dat op een bijzondere manier deden.

Bron
RTL Nieuws 
Kunstwerk 'verdrinkende vrouw' trekt aandacht in Bilbao
AD Kunstenaar int 70.000 euro, levert leeg doek en vlucht ‘in naam van de kunst’

Woordenschat
realistische kunst - ongemak - reproduceren - oplevering - concept - kapitalisme - voor ogen hebben - dispuut - contractuele verplichtingen - 

Leerdoel 
Ik kan kort de bedoeling van de kunstenaars toelichten.

Opdracht 1 - Commentaar
Schrijf een kort commentaar op een van beide werken. Doe dat vanuit het perspectief van een toeschouwer. Je hebt het kunstwerk met eigen ogen gezien en doet nu in een blog of een nieuwsbericht verslag en geeft je eigen kijk op het werk. Schrijf een tekst van (minimaal) drie alinea's.

Opdracht 2 - Storytelling
Stel dat de afbeelding van de verdrinkende vrouw of het lege doek (kies een van beide) deel uitmaakten van een verhaal. Hoe zouden de eerste en de derde afbeelding er dan uit zien? Vertel wat er op de eerste, tweede en derde afbeelding te zien is en vertel zo het verhaal van de verdrinkende vrouw of het lege doek. Laat je verbeelding de vrije loop.

Opdracht 3 - Padlet museum
Kies een vergelijkbaar werk. Plaats een afbeelding van het werk op een Padlet die voor de klas is aangemaakt. Geef bij de afbeelding een uitleg van 3 alinea's over het werk. Vermeld daarbij de bron(nen) die je hebt gebruikt.