MI6 zoekt een echte Q

Bron: Ricardo J. Reyes, Wikicommons

Het personage Q dat volgens de James Bond films bij de Britse geheime dienst zou werken, is door die dienst nu echt tot leven gewekt. De dienst MI16 heeft een vacature: een allesweter op het gebied van nieuwe technologie├źn. Wie het allemaal weet, mag solliciteren. In het diepste geheim.

Bron

Woordenschat
operationele - filteren - inlichtingendienst - innovatie - discretie - missie - toonaangevend

Leerdoel
Ik kan de kern van het nieuws over MI6 kort samenvatten op basis van de artikelen.

Opdracht 1 - Vacaturetekst
Schrijf een korte wervende vacaturetekst gericht op jongeren. Maak gebruik van de artikelen om de functie goed te omschrijven. Verdeel de informatie zo en maak gebruik van verschillende lettergroottes, dat de belangrijkste informatie goed opvalt. Wissel de tekst daarna uit met een klasgenoot en geef elkaar feedback. 

Opdracht 2 - Social media
Bedenk drie korte teksten voor social media die de juiste kandidaten zeker over de streep gaan trekken en zorgen dat ze gaan solliciteren. Voorzie elke tekst van een passende afbeelding. Wissel daarna de drie teksten en afbeeldingen uit met een klasgenoot en geef elkaar feedback.

Opdracht 3 - Werven
Maak met je kennis uit de artikelen een korte reclamevideo voor de nieuwe vacature. Wees origineel en overtuigend. Maak de video niet langer dan 1-2 minuten.